Misija i vizija Društva

Crna Gora je na prekretnici i veoma je bitno iskoristiti postojeće komparativne prednosti i raspoložive prirodne i druge resurse kako bi se napravio iskorak ka značajnom i održivom razvoju. Misija Montenegro Works-a (u daljem tekstu: MW) je očuvanje i povećanje vrijednosti državne imovine i doprinos uspostavljanju uslova makroekonomske i socijalne stabilnosti, kao i stabilnom ekonomskom razvoju zemlje.

Vizija MW je da se kroz nadzor nad privrednim društvima u većinskom vlasništvu države obezbijedi efikasno korišćenje državne imovine sa ciljem dugoročnog kreiranja vrijednosti, povećanja prihoda Države Crne Gore i obezbjeđenja boljih servisa njenim građanima, kroz:

  1. Efikasnije upravljanje i korišćenje državne imovine i participacija u privrednim društvima u većinskom vlasništvu države u korist javnog interesa.
  2. Transformaciju preduzeća u većinskom vlasništvu države, u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim praksama uz povećanje odgovornosti menadžmenta usmjerene ka uspostavljanju održivog poslovanja.
  3. Afirmacija nove korporativne kulture, kao i novog načina upravljanja koji se oslanja na čvrste i jasne vrijednosti, zajedničke ciljeve i izražen osjećaj odgovornosti.